Nákupní košík
Košík je prázdný
 

SUKRIN - 100% přírodní alternativa cukru bez kalorií - zboží na konci stránky

Máme dceru s diabetem a tak jsme dlouho hledali zdravou a přírodní alternativu k cukrům a sladidlům.

Znáte to - máte chuť na sladké, ale cukr zvyšuje glykemický index (hladinu cukru v krvi), dodává energii a umělá sladidla jsou zdraví škodlivá. Podařilo se nám objevit norský výrobek, který se prodává v Japonsku, Americe a dalších zemích světa. Chceme jej zprostředkovat i Vám.

!!! Sladký život bez kaloriií a nežádoucích zdravotních rizik  !!!

Přírodní chuť s plnou sladkostí cukru
Zatímco ostatní sladidla obvykle mají umělou pachuť, Sukrin chutná a vypadá stejně jako cukr. Vzhledem k tomu, že má jeho plnou sladkost, je vhodný i na pečení a vaření.

100% přírodní
Sukrin pochází z přírody a není vyráběn v laboratořích. Získává se kvasným procesem z přírodních surovin, podobně jako například u vína, jogurtů nabo sýru.

Působí jako antioxidant
Sukrin v těle působí proti volným radikálům, také proti stárnutí buněk a vzniku rakoviny.

Šetrný k zubům
Klinické studie ukazují, že Sukrin chrání zuby tím, že zabraňuje růstu bakterií, které způsobují tvorbu zubního kazu a kamene. Proto se považuje za šetrný k zubům.

Bez kalorií
V těle se Sukrin nepřeměnění na energii. Tuto skutečnost musí brát tedy člověk v úvahu, počítá-li kalorie nebo sacharidy. Ideální pro všechny, kteří věnují pozornost své postavě.

Nezvyšuje hladinu krevního cukru
Sukrin byl testován v Glycemic Index Laboratories v USA. S fantastickým výsledkem: Sukrin nemá žádný vliv na hladinu cukru v krvi, hodnota glykemického indexu je nulová. Člověk s ním tedy nesmí počítat při výpočtu sacharidů nebo výměnných jednotek. Ideální pro diabetiky a ty, kteří chtějí znát obsah kalorií ve svém jídle! Pacienti s plísňovou infekcí Candida albicans mohou také těžit ze Sukrinu, protože na rozdíl od cukru, Sukrin neposkytuje kandidóze živnou půdu s obsahem cukru.

Žádné zažívací potíže 
Některé cukerné alkoholy, jako je sorbitol nebo například xylitol, mohou vést k zažívacím potížím, pokud jsou konzumovány ve velkém množství. Přestože Sukrin je jeden z cukerných alkoholů, nemá tuto negativní vlastnost. Je totiž téměř úplně absorbován v tenkém střevě a vylučuje se v nezměněné podobě močí. Proto je Sukrin velmi dobře snášen.

Často kladené dotazy o Sukrinu

Je Sukrin přírodní?
Sukrin je 100% přírodní. Vyskytuje se v přírodě, zejména pak v určitých druzích ovoce, jako například melouny, hrušky nebo hrozny, proto je už odjakživa v malém množství konzumován. Sukrin je obsažen také v potravinách jako jsou sýr, víno a sójová omáčka.

Je Sukrin to stejné jako Sukralóza (obchodní název Splenda) nebo Aspartam?
V žádném případě, oproti výrobkům Splenda nebo Aspartam je Sukrin 100% přírodní. Splenda a Aspartam jsou na trhu nejčastěji zastoupeny mezi produkty umělých sladidel. Vyrábějí se v laboratoři a mají více než stokrát silnější sladkost než cukr. Jsou tak sladké, že je nutné přidávat plniva obsahující kalorie, jako je maltodextrin nebo dextróza, aby se daly tyto produkty vůbec dávkovat. Sukrin se používá v jeho čisté podobě, má plnou sladkost cukru a proto nevyžaduje žádná plnidla.

Je Sukrin to stejné jako fruktóza resp. ovocný cukr?
Ne. Fruktóza je druh cukru a obsahuje stejně tak jako běžný cukr 400 kalorií na 100 gramů. Sukrin není druh cukru, nýbrž přírodní sladidlo, které neobsahuje žádné kalorie.

Je Sukrin sacharid?
Sukrin se označuje jako sacharid, ale nechová se jako běžné sacharidy, jako je například cukr nebo škrob. Sukrin se v těle nepřeměnění na energii, nýbrž se nevyužitý vylučuje močí. Člověk s ním tedy nesmí počítat při výpočtu sacharidů nebo výměnných jednotek. Ideální pro diabetiky a všechny, kdo chtějí znát obsah kalorií ve svém jídle!

Lze Sukrin bezpečně používat při přecitlivělosti na Candida albicans?
Pacienti s plísňovou infekcí Candida albicans mohou také těžit ze Sukrinu, protože na rozdíl od cukru, Sukrin neposkytuje kandidóze živnou půdu s obsahem cukru.

Může být Sukrin používán diabetiky?
Sukrin nezvyšuje hladinu cukru v krvi a také nemá žádný vliv na vylučování inzulinu. Proto může být Sukrin bezpečně používán i diabetiky.

Může se Sukrin bezpečně používat i při Fruktózové malabsorbci – (porucha vstřebávání ovocného cukru)?
Sukrin neobsahuje žádnou fruktózu a také se v těle nepřeměňuje. Proto je ideální sladidlo pro lidi s fruktózovou malabsorbcí.

Jak se Sukrin vyrábí?
Sukrin se vyrábi ze surovin jako jsou obiloviny, kukuřice, cukrová třtina nebo cukrová řepa. Kvasným procesem v nádobách, podobným nádobám v pivovaru, se, podobně jako kvašením ovoce nebo zráním sýrů, mění struktura surovin. Tak vzniká z běžného domácího cukru nebo hroznového cukru, přírodní a čistý konečný produkt, cukerný alkohol - erythritol. Následně náročným procesem krystalizace vzniká Sukrin.

Kolik kalorií obsahuje Sukrin?
Sukrin neobsahuje žádné kalorie. Běžný cukr používaný v domácnosti má 400 kalorií na 100 gramů. Kalorie jsou jednotky, které určují, kolik tělesné energie je potřeba dodat ke spalování potravin. Jestliže člověk pojme více kalorií, než spotřebuje, přebytek se v těle ukladá jako tuk.

Je Sukrin schválen pro prodej v České republice?
Sukrin je obchodní značka pro cukerný alkohol – Erythritol. Tento byl pro EU schválen v létě 2006 po důkladném zkoumání. V Japonsku je na trhu už od roku 1990 a v USA od roku 1996.

Proč Sukrin není na trhu v EU k dispozici již déle? 
Sukrin se používá v Japonsku a ve Spojených státech už mnoho let. Je těžké říci, proč do Evropy nepřišel už před rokem 2006. Jeden z důvodů může spočívat v rozdíném chování spotřebitelů jako Evropanů, vliv mají samozřejmě i kulturním trendy a zájem o zdravý životní styl. Poptávka po Sukrinu v Evropě roste stabilně již několik let. Předpokládá se, že v budoucnu přijdou na trh i další produkty, které Sukrin obsahují.

Mohu se spolehnout na to, ze Sukrin je zdravotně nezávadný?
V roce 1998 byla provedena komplexní studie produktu Sukrin. Přes kritický a důkladný výzkum, nemohli vědci nalézt žádné náznaky toho, že by Sukrin mohl mít zdraví škodlivé vlastnosti. Zde je výsledek 36-ti stránkové studie, zveřejněné v angličtině v odborném časopise “Food and Chemical Toxicology“ : “The large body of published data supports the conclusion that the intake of erythritol would not be expected to cause adverse effects in humans under the conditions of its intended use in food. The available studies demonstrate that erythritol is readily absorbed, is not systemically metabolized, and is rapidly excreted unchanged in the urine. Moreover, erythritol occurs endogenously and naturally in the diet. Both animal toxicological studies and clinical studies have consistently demonstrated the safety of erythritol, even when consumed on a daily basis in high amounts. Based on the entire safety data package on erythritol, it is concluded that erythritol is safe for its intended use in food.” (Food and Chemical Toxicology 36 (1998) 1139-1174)

Proč se tedy logo Sukrin neobjeví například na obalech při výrobě nápojů?
EU se rozhodla, že cukerné alkoholy nejsou určeny k výrobě nápojů, kde jich konzument může při pití lehce přijmout větší množství než při jídle. Všechny cukerné alkoholy podléhají stejným právní předpisům, a proto se toto logo smí objevit jen na samotném balení Sukrinu, i přesto, že je mnohem lépe stravitelný než jiné cukerné alkoholy.

Je Sukrin stejně jako Stévie schválen jen jako přísada do koupele?
Na rozdíl od Stévie a jiných přírodních sladidel je bezpečnost Sukrinu doložena v několika studiích. Tyto studie byly potvrzeny již v roce 1997 u FDA (úřad pro kontrolu léčiv a potravin v USA), což vedlo k evropskému schválení v roce 2006. Sukrin je ověřen a je povolen jako bezpečné sladidlo, které může být použito v potravinách.

Obsahuje sukrin geneticky upravované přísady?
Sukrin neobsahuje žádné přísady z geneticky modifikovaných surovin. Je, právě tak jako produkty nejvyšší kvality, pravidelně přezkoumáván v mezinárodně uznávaných laboratoří SGS Group a podporován odpovídajícími "non-GMO“ certifikátem.

Je Sukrin košer?
Certifikáty dokládají, že Sukrin je košer i halál.

Jsou v Sukrinu nějaké pomocné látky nebo jiné přísady? 
Sukrin je 100% přírodní a neobsahuje žádné pomocné látky nebo jiné přísady.

Co jsou cukerné alkoholy?
Cukerné alkoholy neboli alditoly, je název skupiny přírodních produktů. Chemicky mají společné vlastnosti s cukrem i s alkoholem, ale navzdory názvu nejsou ani jedno, ani druhé. Člověk se tedy konzumací Sukrinu neopije! Cukerné alkoholy jsou také známé jako polyoly. Chemicky se odvozují jako takzvané produkty pro redukci cukrů. Tyto pro cukr charakteristické karbonylové skupiny jsou redukovány nějakými pro alkohol typickými hydroxylovými skupinami. Sukrin je založen na cukerném alkoholu, který se nazývá Erytritol. Toto je relativně nová látka, která byla objevena před 30 lety. Bylo prokázáno, že Erytritol je v chuti a konzistenci velmi podobný cukru, jen je šetrný k zubům a neobsahuje žádné kalorie.

Do jaké míry se Sukrin liší od jiných cukerných alkoholů?
Porovná-li se Sukrin s ostatními cukernými alkoholy, je patrné, že je podstatně menší. Další cukerné alkoholy, jako je Sorbitol nebo Xylitol nejsou na základě jejich velikosti v tenkém střevě absorbovány. Putují dále do tlustého střeva, kde kvasí do malých tukových molekul a jsou do těla uloženy jako energie. Ve tlustém střevě rovněž napomáhají ke zvýšení osmotického tlaku, tj. k rozdílu koncentrace mezi střevem a okolními oblastmi. Průnikem vody do střeva se tělo snaží kompenzovat tento koncentrační gradient. To vede k roztahování střevní stěny a nastane tak projímavý účinek. Sukrin se naopak vstřebává již v tenkém střevě. Nedojde ke kvasení, proto nepřivádí tělu energii a nezpůsobuje tak zažívací potíže.

Mají cukerné alkoholy nevýhody?
U většiny cukerných alkoholů jako je např. Maltitol, Xylitol, Sorbitol a Isomalt, může nadměrná konzumace vyvolat projímavé účinky. Pro jednotlivé cukerné alkoholy platí přípustné limity, dení spotřeba 20-50g. Při větší spotřebě se může dostavit výsledek v podobě průjmu či nadýmání. Sukrin je výjimka, protože díky své malé velikosti je již v tenkém střevě téměř úplně absorbován. Proto je hraniční tolerance spotřeby Sukrinu dvakrát až čtyřikrát vyšší. Jelikož se takové množství Sukrinu při obvyklé spotřebě nepřekoná, je Sukrin velmi dobře snášen.

Jak jsou cukerné alkoholy používány?
Cukerné alkoholy jsou používány u cukr-free produktů, pro jejich plnost, konzistenci a sladkost. Sladidla s vysokou intenzitou jako je například Aspartam a Sukralóza poskytují pouze sladkost, ale nemají žádný pozitivní vliv na konzistenci a plnost. 

Jaké je složení Sukrinu?
Sukrin je cukerný alkohol, je to čtyřvazná uhlíkatá sloučenina v lineárním řetězci. Chemický vzorec je C4H10O4 .

Schválení v Evropě: EU Direktive 2006/52/EG

Řadit podle:
Sukrin+ krystal + Stévie - 250g
Sukrin+ krystal + Stévie - 250g
Sukrin+ krystal + Stévie 250g
299,00Kč  
Sukrin+ krystal + Stévie - 40 x 2g
Sukrin+ krystal + Stévie - 40 x 2g
Sukrin+ krystal + Stévie - 40 x 2g
299,00Kč  
Sukrin+ krystal + Stévie - 12 x 250g
Sukrin+ krystal + Stévie - 12 x 250g
Sukrin+ krystal + Stévie 12 x 250g
2 950,00Kč  
Sukrin krystal - 500g
Sukrin krystal - 500g
Sukrin - krystal 500g
299,00Kč  
Sukrin Sticks - 50 x 5g
Sukrin Sticks - 50 x 5g
Sukrin Sticks - 50 x 5g
299,00Kč  
Sukrin krystal - 12 x 500g
Sukrin krystal - 12 x 500g
Sukrin - krystal 12 x 500g
2 950,00Kč  
Sukrin Melis - 400g moučka
Sukrin Melis - 400g moučka
Sukrin - moučka 400g
299,00Kč  
Sukrin Melis - 12 x 400g moučka
Sukrin Melis - 12 x 400g moučka
Sukrin - moučka 12 x 400g
2 950,00Kč